Jun 08

Hur du ökar hastigheten av din VPN för bättre streaming av sport

Skrivet av Admin

VPN-tjänster blir mer och mer populära i dagens samhälle. Det är inte särskilt konstigt faktiskt, då vår anonymitet och integritet sakta men säkert försvinner från onlinevärlden. Många vänder sig därför till diverse VPN-tjänster för att lindra eller bli av med detta problem, vilket leder till ökad säkerhet, anonymitet, samt att en helt ny värld av möjligheter öppnas upp. En VPN kommer dock med vissa nackdelar, exempelvis ibland en sämre och långsammare internetuppkoppling, något som dock går att åtgärda, om man vet hur man ska göra. Följ med så ska vi förklara vad du kan göra för att öka hastigheten av din VPN, så att du exempelvis kan få klarare och tydligare streaming när du ser på sport.
Följande saker kan du göra för att öka hastigheten:

1. Byt server. Om den server du använder är långt ifrån din faktiska plats, exempelvis om du använder en server i USA, men befinner dig i Sverige, då kan det sakta ner den hastighet som du får ta del av. Om du har möjlighet så bör du därför alltid välja en server som är så nära din faktiska plats som möjligt. Om du exempelvis använder en utländsk server för att komma åt geoblockerat innehåll, då är det här självklart inte ett alternativ, vilket gör att du förmodligen kommer att ha större framgång med något av de andra alternativen på den här listan.
2. Stäng av din brandvägg. En brandvägg och virusprogram kan ibland tynga ner din internetanslutning. Du kan testa att stänga av dessa program under en kort tid för att se om det är detta som tynger ner hastigheten. Om så är fallet så kan du testa att installera andra brandväggar eller virusprogram, för att se om de orsakar samma problem. Du bör dock ha dessa aktiverade, då detta är grunden för en säker vistelse online.
3. Starta om dina enheter. Det första man alltid bör testa när man stöter på problem med sina enheter är att starta om dom. Du bör starta om din dator och router, samt gärna låta dom vara avstängda några minuter. Denna typ av procedur löser fler problem än vad man faktiskt tror att det ska göra.
4. Använd internetsladd istället för trådlös anslutning. Något du säkerligen redan känner till är att en trådlös anslutning är aningen mer ostabil än en trådbaserad anslutning. Om du tycker att ditt internet går långsamt så bör du därför testa att koppla in internetsladden, samt utvärdera vad som händer. Om det är så att du får mycket snabbare hastighet med hjälp av sladd, då bör du testa att flytta din router närmare dina uppkopplade enheter, då detta kan hjälpa till med att snabba upp hastigheten.
5. Ändra nivån av kryptering. Krypteringsnivån går att ändra, beroende på vilken plattform du använder. Du kan därför testa att ändra i protokollen, för att se om din internetanslutning blir snabbare, eller långsammare. Det här är dock endast något du bör göra om du vet vad du håller på med, eller om du har förkunskaper inom ämnet, annars bör du hålla dig borta från detta alternativ, då det kan exponera potentiella sårbarheter.
6. Testa en annan VPN-tjänst. Om du har testat alla ovanstående alternativ, men ändå inte får det önskade resultat du söker, då kan det vara aktuellt att testa en annan VPN-leverantör. Alla dessa tjänster är väldigt snarlika, men kan vara ganska olika vad gäller hastighet. Testa bland några tjänster för att hitta den som ger dig bäst resultat. Det är ganska enkelt att att prova på VPN – gratis provperiod är något de flesta VPN-tjänster erbjuder och gör att du har tillgång till en testperiod, eller att du får tillbaka dina pengar om du inte är nöjd efter 30 dagar. Håll utkik efter detta.
7. Kontakta din internetleverantör. Ibland så existerar inte problemet hemma hos dig, utan problemet kan mycket väl ligga hos internetleverantören. Vid underhåll och problem från deras sida så kan det orsaka störningar eller långsammare internetuppkoppling. Hör därför av dig till din internetleverantör för att säkerställa att allting står rätt till. Ibland så skriver internetleverantörer även ut information om detta på deras hemsidor, något som är värt att ta en titt på innan du hör av dig till deras kundtjänst.

Samtliga av ovanstående alternativ är möjliga lösningar att implementera om du vill öka hastigheten på din VPN. Du kanske vill ha perfekt kvalité när du streamar din favoritsport, eller vill kunna spela spel så bra som möjligt, då är detta absolut något du bör undersöka och optimera. Dessa tips garanterar dock inte att du får en snabbare uppkoppling, utan är endast några av de möjliga lösningar som existerar.

Spelbolag & Bonusar

 • Betta utan konto!
 • Vinsten på kontot på 5 min!
 • Sveriges bästa spelbolag!
Hämta bonus här!
 • Nu 500% bonus till 500kr!
 • Mycket bra på livebetting!
 • Grym mobilsida
Hämta bonus här!
 • Just nu 100% bonus till 1000kr!
 • Snabba utbetalningar
 • Svenskt seriöst bolag!
Hämta bonus här!
 • 100% bonus upp till 2000kr!
 • Spela utan konto med BankID!
 • Vinstutbetalningar på 5 minuter!
Hämta bonus här!

Spelbolag och Bonusar

 • Bäst odds på hockey
 • Bra liveutbud
 • Roliga spelformer
Hämta bonus här!
 • 100% bonus upp till 500kr!
 • Stort utbud på NHL och NBA
 • Lättnavigerad sajt & bra odds!
Hämta bonus här!
 • Just nu 450kr i riskfritt spel!
 • Spela mot andra spelare
 • Nya pool-spelen är grymma!
Hämta bonus här!
 • Gammalt anrikt spelbolag
 • Bra snabb support
 • Många bankalternativ
Hämta bonus här!
 • Riktigt snygg sajt!
 • Lättnavigerad och bra utbud!
 • Mycket roliga tävlingar på sajten!
Hämta bonus här!
 • Ofta bra odds
 • Snygg och lättnavigerad
 • Bra och snabb support
Hämta bonus här!
 • Ny seriös aktör
 • Bra odds och utbud
 • Roliga snöbollstävlingar
Hämta bonus här!
 • Snygg och enkel att använda
 • Bra utbud på fotboll
 • Snabba utbetalningar
Hämta bonus här!
 • Bäst på svenska marknader
 • Spel på lägre divisioner
 • Snabba utbetalningar
Hämta bonus här!
 • 18 års åldersgräns
 • Spela Ansvarsfullt
 • Kontakta Stödlinjen vid problem
Stödlinjen.se