Jun 28

Den svenske vinnaren i WSOP – Martin Jacobson

Skrivet av Admin

Men vem är egentligen Martin Jacobson? Han föddes den 30 juni 1987 på Lidingö i Stockholms län och har länge spelat poker professionellt. Faktum är att han redan långt innan sin vinst i WSOP var ett erkänt namn inom den internationella pokervärlden. Hans vinst på 10 miljoner US Dollar placerade honom på plats 23 bland de som tjänat mest på turneringspoker i världen och som nummer 1 i Sverige.

Martins dröm och också hans framtidsplan var att jobba som kock. Via teven kom han i kontakt med pokerspelet och började spela poker online. Först spelade han mest enbordsturneringar men blev senare mer och mer intresserad av de större liveturneringarna. Han började spela på satellittävlingar online och deltog under de påföljande åren i ett flertal stora turneringar. WSOP, EPT och WPT bland annat. Han berättar själv att det var svårt att slå sig fram i de stora pokersammanhangen men tog sig ändå hela 15 gånger till finalborden och spelade ihop över 2.8 miljoner US Dollar i vinster.

Hjärter 10 & Ruter 10

Handen han spelade för att vinna WSOP 2014 var ett par i tior och i dokumentären 10 for 10 kan du se hur Martin kunde vinna 10 miljoner dollar och ett WSOP armband. Här får du se spelet och också lyssna på intervjuer med honom där han själv berättar om sina motgångar och även vad som gjorde att han kunde fokusera och till slut vinna.
Sista handen, en genomgång:

Martin får hjärter 10 och ruter 10 och möter en mycket stark hand som består av hjärter ess och hjärter 9. Båda spelarna är säkra på sina händer och det blir en all in situation pre flop. Flopen läggs upp och på bordet ser man hur spader 3, klöver 9 och klöver 10 dyker upp. Publiken som skanderat 10 for 10 jublar då de inser att spelet är över! Martin Jacobsen kan inte förlora oavsett vilka kort som dyker upp och man ser hur glädjen sprider sig över hans ansikte. Kommentatorerna, som hela tiden sagt att Martin ser ut som en vinnare, ger honom all den cred han förtjänar och efter finalen är över säger Marin själv att visst var det roligt att vinna pengarna men det viktigaste av allt var att få åka hem med det åtråvärda armbandet och äran av att ha vunnit!

Miljongåva – Till djuren

En av de saker Martin brinner för är att hjälpa. Han är stolt medlem av organisationen REG (Raising for Effective Giving) som är en välgörenhetsorganisation där pokerspelare har bestämt sig för att skänka minst 2% av sina årliga inkomster till olika välgörande ändamål. "Att bidra till välgörenhet på något sätt, form eller form är verkligen viktigt för mig och jag har funnit att REG är det överlägsna alternativet. Deras rationella strategi för effektiv gåva är något jag kan relatera till eftersom jag använder samma tillvägagångssätt för att maximera min potential som en professionell pokerspelare." Säger Martin Jacobson i en intervju med REG.
I samband med sin vinst i WSOP valde han att ge bort hela 5% istället. Vilket motsvarade drygt 2 miljoner i svenska kronor samma år. Enligt honom själv så påverkar de pengarna inte hans liv, men kan göra en extrem skillnad för djuren dit gåvan gick. Cirka 300 000 djur kunde därmed räddas från industriell uppfödning vilket inte bara gör gott för djuren utan också bidrar till ett bättre klimat.

Poker i blodet

Martin lade inte pokern på hyllan efter han vunnit sin WSOP-titel. Han har spelat många turneringar och är fortfarande en av de bästa spelarna som finns internationellt sett. Sedan 2017 är han också ambassadör för 888 Poker där han spelar ihop med proffslaget både i liveturneringar och online. En av hans senaste meriter där är att han vann Söndagsmajor, The Whale, i början av 2018. Vilket gav honom ett tillskott på cirka 40 000 US Dollar och också innebar att han vunnit 2 av sex turneringar i sin roll som spelare hos 888Poker.
Sedan 2011 bor Martin Jacobson i London. När han inte spelar poker brukar han ägna sin tid åt fysisk träning med bland annat MMA som är en sport han tycker om. Han spenderar mycket tid utomhus och har en holistisk syn på livet. Ett balanserat liv ger lycka vilket borde vara fokus för alla. Han har inte tappat intresset för matlagningen och ett av hans framtida mål är att starta upp en franchise med hälsosam snabbmat.

Spelbolag & Bonusar

 • Betta utan konto!
 • Vinsten på kontot på 5 min!
 • Sveriges bästa spelbolag!
Hämta bonus här!
 • Nu 500% bonus till 500kr!
 • Mycket bra på livebetting!
 • Grym mobilsida
Hämta bonus här!
 • Just nu 100% bonus till 1000kr!
 • Snabba utbetalningar
 • Svenskt seriöst bolag!
Hämta bonus här!
 • 100% bonus upp till 2000kr!
 • Spela utan konto med BankID!
 • Vinstutbetalningar på 5 minuter!
Hämta bonus här!

Spelbolag och Bonusar

 • Bäst odds på hockey
 • Bra liveutbud
 • Roliga spelformer
Hämta bonus här!
 • 100% bonus upp till 500kr!
 • Stort utbud på NHL och NBA
 • Lättnavigerad sajt & bra odds!
Hämta bonus här!
 • Just nu 450kr i riskfritt spel!
 • Spela mot andra spelare
 • Nya pool-spelen är grymma!
Hämta bonus här!
 • Gammalt anrikt spelbolag
 • Bra snabb support
 • Många bankalternativ
Hämta bonus här!
 • Riktigt snygg sajt!
 • Lättnavigerad och bra utbud!
 • Mycket roliga tävlingar på sajten!
Hämta bonus här!
 • Ofta bra odds
 • Snygg och lättnavigerad
 • Bra och snabb support
Hämta bonus här!
 • Ny seriös aktör
 • Bra odds och utbud
 • Roliga snöbollstävlingar
Hämta bonus här!
 • Snygg och enkel att använda
 • Bra utbud på fotboll
 • Snabba utbetalningar
Hämta bonus här!
 • Bäst på svenska marknader
 • Spel på lägre divisioner
 • Snabba utbetalningar
Hämta bonus här!
 • 18 års åldersgräns
 • Spela Ansvarsfullt
 • Kontakta Stödlinjen vid problem
Stödlinjen.se